2021 m. spalio 28-29 d. Reikjavike įvyko pradinis projekto „Discover Iceland and Sweden“ partnerių susitikimas

2021 m. spalio 28-29 d. Reikjavike įvyko pirmasis kontaktinis SIH koordinuojamo projekto „Discover Iceland and Sweden“ partnerių susitikimas.

Susitikime projekto partneriai iš Lietuvos, Islandijos ir Švedijos pristatė ir aptarė idėjas projekto pagrindiniams produktams – platformoms, skirtoms mokytis islandų ir švedų kalbų bei susipažinti su šių tautų kultūra. Taip pat partneriai aptarė projekto sklaidos veiklas, administracinius ir finansinius klausimus, artimiausius žingsnius bei pirmųjų metų planą. Susitikime taip pat virtualiai dalyvavo Nerijus iš UAB Inato, kurie padeda kurti platformas iš IT pusės. Jis atsakė į kilusius klausimus apie kuriamų platformų technines galimybes.

Susitikimo dalyviai dalijosi informacija apie kitus jų institucijų įgyvendinamus projektus. SIH atstovavusios D. Malinauskienė ir K. Kudriašova papasakojo dalyviams apie ACDC 4 You / Meninis kūrybingumo ugdymas Jums (Erasmus+), INCrEAsE – Intercultural Competences for Adult Educators working with Multicultural and Multilingual Learners (Erasmus+) bei TECPC / Together Everyone Can Prevent Cyberbullying (Erasmus+) projektų veiklas bei produktus.