Atėnuose vyko Erasmus+ projekto „Parents 4 All“ penktasis partnerių susitikimas ir baigiamoji konferencija

2019 m. lapkričio 6 d. Erasmus+ projekto „Parenst 4 All” partneriai penktąjį ir paskutinį kartą susitiko Atėnuose (Graikija). Susitikime dalyvavo šešių partnerių organizacijų atstovai iš Graikijos, Ispanijos, Italijos, Vokietijos, Škotijos ir Lietuvos.

Susitikimo metu buvo aptarta projekto rezultatų sklaida, užtikrinsianti projekto metu sukurtos mokomosios medžiagos bei tarpkultūrinių kompetencijų įsivertinimo įrankių kuo platesnį naudojimą. Taip pat buvo aptarta audiovizualinė medžiaga – vaizdo įrašas ir trumpas animacinis filmukas. Vaizdo įraše tarp šešių projekto partnerių šalių bus parodyti ir Lietuvos tėvelių atstovų interviu.

Lapkričio 7 d. įvyko projekto baigiamoji konferencija „Migrantų ir pabėgėlių integracija kaip abipusis procesas: švietimo galimybės ir iššūkiai“, kurioje pranešimus skaitė Atėnų savivaldybės, Graikijos atvirojo universiteto, UNICEF, Graikijos Švietimo ir religijos reikalų ministerijos atstovai bei projekto partnerių institucijų atstovai. SIH susitikime ir konferencijoje atstovavo direktorė Daiva Malinauskienė ir projektų koordinatorė Kristina Kudriašova. Konferencijoje Kristina kalbėjo apie paruoštą mokomąją medžiagą ir kaip jos kūrimo procese buvo atsižvelgta į tėvų mokymosi ypatumus ir pageidavimus.

Direktorė turėjo galimybę pristatyti ir kitus SIH įgyvendinamus projektus bei jų naujienas, tarp kurių – „Senior Volunteers for Migrant Integration“, „VR@School“, „Be-Digital“ ir „Play Your Way to Norway“.