2021 m. balandžio 29 d. įvyko projekto "Play Your Way to Norway" tarptautinė nuotolinė konferencija

2021 m. balandžio 29 d. Soros International House kartu su norvegų partneriais organizavo NordPlus Nordic Languages projekto „Play Your Way to Norway“ tarptautinę e-konferenciją „Diving into Challenges of Online Language Learning and Teaching. Benefits from OER“.

Konferencijoje dalyvavo daugiau nei 100 žmonių iš įvairių Europos valstybių, dauguma kurių dirba bendrojo ugdymo mokyklose, universitetuose, kolegijose bei kitose formaliojo ir neformaliojo švietimo institucijose. Renginio metu pranešėjai iš Lietuvos, Norvegijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Rumunijos ir Vokietijos dalinosi atviraisiais mokymosi šaltiniais, jų nauda ir naudojimosi galimybėmis, mokant bei mokantis kalbų.

Konferencijos dalyviams buvo pristatytas pagrindinis projekto produktas – Play Your Way to Norway norvegų kalbos ir kultūros mokymosi platforma, skirta visiems, norintiems sužinoti įdomybių apie Norvegijos kultūrą bei pramokti norvegų kalbos prieš aplankant šalį, arba tiesiog norintiems smagia forma įgauti naujų žinių ir įgūdžių. Taip pat, jie buvo supažindinti su norvegų kalbos įmantrybėmis, keletui kurių konferencijos dalyviai atitikmenis atrado ir lietuvių bei vokiečių kalbose.

Panelinės diskusijos metu švietimo ekspertai diskutavo apie vis augantį technologijų naudojimą mokymo procese, iššūkius mokytojams ir besimokantiesiems pastaraisiais metais, kai Covid-19 pandemija viso pasaulio švietimo sistemas privertė vos ne per vieną naktį iš kontaktinio mokymo pereiti į nuotolinį bei dalijosi įžvalgomis apie technologijų naudojimą ateities švietime. Vėliau į diskusiją buvo įtraukti visi konferencijos dalyviai, kurie savo nuomonę apie mokytojo ir moderniųjų technologijų santykį mokymo procese buvo pakviesti išreikšti išmaniaisiais telefonais.

Konferencijos pranešėjai: spauskite čia.

Konferencijos įrašas: Konferencijos įrašas

Konferencijos pranešimai:

 

 

 

 

 

  • Panel discussion (Kristina Kudriašova, Audronė Būdienė, Clare Jortveit, Cristiian Timofficiu, Martin Kilgus) "Modern Technologies Will Not Replace Teachers, but Teachers Using Modern Technologies Will Replace/ Are Already Replacing Those Who Do Not Use Them"