Pirmieji mokytojų ir studentų įspūdžiai dirbant nuotoliniu būdu

Nuo kovo 16 dienos dėl COVID-19 viruso visoje šalyje įvedus karantiną, Soros International House mokytojai iš karto pradėjo ruoštis vesti pamokas nuotoliniu būdu per platformą „Zoom“. Visą savaitę jie žiūrėjo mokomuosius vaizdo įrašus, testavo platformą tarpusavyje, dalinosi patirtimi ir patarimais ir galiausiai pradėjo vesti Online pamokas savo mokinių grupėms.

Šiai dienai kiekvienas mokytojas jau yra pravedęs bent po vieną pamoką per programą „Zoom“, o kai kuriems šis pamokų vedimo būdas jau tapo gana įprastu. Prie nuotolinių pamokų jau priprato ir patys mokiniai – iš jų sulaukėme ne vieno pagyrimo, kad toks mokymosi būdas jiems ne tik priimtinas, bet ir labai patinka.

Keletas studentų atsiliepimų apie pirmąsias pamokas nuotoliniu būdu:

"Labai puiki pamoka! Man tinka tokia forma, lygis man geras, viskas labai gerai.  Dėkoju už pakeitimus mums ir prisitaikymą, su sveikatos linkėjimais" (Giedrė) 

"Pamoka buvo įdomi ir nuotaikinga. Dėstytoja profesionali ir miela." (Algina) 

"Puikiai. Viskas sklandžiai, mokytoja labai pasiruošusi." (Ina) 

"Pirmoji pamoka praėjo neįprastai, bet gerai." (Andrius)

Mokytojų Kristinos ir Renatos įspūdžiai iš nuotolinių užsiėmimų:

„Nuotolinis mokymas per „Zoom“ man asmeniškai labai patinka. Sistemą perpratau pabandžiusi ją su kolegomis, tad techninių kliūčių nebuvo. Online pamokas vedu jau antra savaitė ir vis dar stebiuosi prieinamomis mokymo priemonėmis – beveik kasdien sumąstau vis naujų medžiagos pateikimo būdų ir kalbos praktikavimosi metodų! Vedant pamokas gyvai skirtingų įmonių patalpose ir skirtingose auditorijose tenka riboti naudojamas technologijas, kadangi ne visur yra kompiuteriai, ekranai ir išmaniosios lentos. O vedant pamokas per „Zoom“, visada yra prieinamos įvairiausios technologijos – tereikia nepamiršti jų panaudoti.“ (SIH mokytoja Kristina)

„Tiesą sakant, prieš pradėdama nuotolines pamokas nerimavau dėl techninių kliūčių – ar sugebėsiu naudotis pačia „Zoom“ platforma, ar bus gera garso ir vaizdo kokybė, ar pavyks susikalbėti su mokiniais. Man tai buvo pirmoji nuotolinio mokymo patirtis, bet laimei viskas praėjo labai gerai. Sutinku su kolegomis, kad ekrano dalijimosi funkcija yra be galo naudinga, kadangi ir mokytojas, ir patys mokiniai gali parodyti visiems savo ekrane esančią informaciją ir dalyvauti interaktyviai.“ (SIH mokytoja Renata)

Soros International House nuo kovo 30 d. pradeda naują pavasario semestrą nuotoliniu būdu! Vis dar formuojamos grupės, tad visus neapsisprendusius ar dvejojančius labai norėtume paraginti užsirašyti į Online kalbų kursus. Išnaudokite šį laiką produktyviai – mokydamiesi kalbų!