Virtualiai susitiko Lietuvos ir Norvegijos gimnazistai NORDPLUS / Nordic Languages projekto „Play Your Way to Norway" seminare!

2020 m. rugsėjo 24 d. įvyko NORDPLUS / Nordic Languages projekto „Play Your Way to Norway” nuotolinis seminaras „Language Opens Doors – Collaboration Makes Friendship“, kartu skirtas ir Europos kalbų dienai, kuri kasmet švenčiama rugsėjo 26 d.  Renginyje be projektą įgyvendinančių partnerių – Soros International House (Lietuva) ir Aftenskolen (Norvegija), dalyvavo ir 27 moksleiviai bei jų mokytojai iš Vilniaus Karoliniškių gimnazijos bei „Youth for Diversity Agder“ (Kristiansandas) jaunimo organizacijos.

Abiejų šalių jaunuoliai buvo parinkti ne atsitiktinai – norvegų jaunimas padėjo kurti garso ir vaizdo turinį projekto pagrindiniam produktui – norvegų kalbos ir kultūros mokymosi platformai „Play Your Way to Norway“. Nuoroda į platformą O lietuvių jaunimas dalyvavo platformos pilotavime – aktyviai mokėsi, įgijo kalbos įgūdžių ir žinių apie Norvegijos kultūrą. O svarbiausia – užpildė klausimynus, kuriuose pateikė daug vertingų pasiūlymų, kaip toliau tobulinti platformos turinį.

Renginio metu jaunuoliai turėjo progą susipažinti vieni su kitais, sužinoti daugiau apie Vilnių ir Kristiansandą bei sudalyvauti vieni kitų kurtuose interaktyviuose žinių apie Norvegiją  patikrinimo žaidimuose! Šis moderniosiomis technologijomis surengtas seminaras, kurio dėl COVID-19 negalėjome organizuoti Norvegijoje, pasisekė puikiai. Manome, kad tarp jaunimo užsimezgė draugystė. Atsisveikinant buvo išreikštas noras ateityje vis dėlto susitikti gyvai Norvegijoje arba Lietuvoje.