Vasario 9-10 d. Stokholme vyko tarpkultūrinis jaunimo seminaras ir projekto partnerių susitikimas

2023 m. vasario 9-10 d. Stokholme įvyko NORDPLUS / Nordic Languages projekto „Discover Iceland and Sweden” tarpkultūrinis jaunimo seminaras.  Renginyje be projektą įgyvendinančių partnerių – Soros International House (Lietuva), More Mosaic (Švedija) ir Mimir (Islandija) dalyvavo ir jaunuoliai iš Vilniaus Karoliniškių gimnazijos, Islandijos bei  Švedijos organizacijų.

Trijų šalių jaunuoliai buvo parinkti ne atsitiktinai: visi aktyviai dalyvavo anksčiau organizuotuose tarptautiniuose nuotoliniuose seminaruose, o jaunuoliai iš Lietuvos buvo įsitraukę į platformos pilotavimą.

Renginio metu jaunuoliai turėjo progą susipažinti vieni su kitais, sužinoti daugiau apie Stokholmą ir Švediją bei sudalyvauti švedų kurtuose interaktyviuose žinių apie Švediją patikrinimo žaidimuose, taip pat interaktyvioje islandų kalbos pamokoje. Šis seminaras pasisekė puikiai. Manome, kad tarp jaunimo užsimezgė draugystė.

Vasario 10 d. įvyko antrasis projekto partnerių susitikimas, kuriame partneriai aptarė artimiausias projekto veiklas, diskutavo apie mokomųjų platformų paleidimo organizavimą bei virtualias islandų ir švedų kalbų pamokas pirmiesiems aktyviausiems platformų vartotojams.