Rugsėjo 26 d. Lietuvos ir Danijos jaunimas susitiko nuotoliniame seminare

2024 m. rugsėjo 26 d. įvyko NORDPLUS / Nordic Languages projekto „Let's Get to Know Denmark and Finland” tarptautinis nuotolinis seminaras Lietuvos ir Danijos jaunimui, skirtas tarpkultūriškumui skatinti ir Europos kalbų dienai paminėti. Renginį organizavo projekto partneriai Soros International House, Lietuva ir BrainLog, Danija.

Seminaras prasidėjo susipažinimo žaidimu, kai kiekvienas dalyvis savo gimtąja kalba pristatė ir iliustravo gyvūną ar augalą, kurio pavadinimas prasideda jų vardų pirmosiomis raidėmis.

Ypatingą nuotaiką sukūrė smagios interaktyvios viktorinos apie įdomiausius Lietuvos ir Danijos kultūrinius ypatumus ir skirtumus, kalbos vartojimą. Lietuvos komanda, kuriai atstovavo Vilniaus Karoliniškių gimnazijos moksleiviai, parengė viktoriną Danijos jaunuoliams apie Lietuvą, o pastaroji - lietuvaičiams apie Daniją.

Seminaro pabaigoje jaunuoliai jautėsi praturtėję ne tik naujomis žiniomis, bet ir gilesniu tarpkultūriniu supratimu, kuris paskatins sėkmingą tolimesnį Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimą.